OVO JE BRUTALNO: Pogledajte kako se policajci u ovoj zemlji Evrope obračunavaju s kriminalcima na motorima…

Još prije dvije godine oni su najavili da će ovako brutalno postupati ukoliko spaze nepropisno parkirane skutere i mopede, ali nisu ih shvaćali ozbiljno

  • Šareni svijet

  • 07. Mar. 2020  

  • 1

Kriminalci na skuterima postali su prava pošast i samo u godinu dana u glavnom gradu Velike Britanije zabilježeno je 11.395 krađa na skuterima. Kriminalci, također, napadaju i pješake.

Od njih traže novac, mobitele i dragocjenosti te nakon krađe bježe na skuterima. Krađe se najčešće događaju ispred stanica podzemne željeznice.

Londonska policija je objavila da radikalne mjere djeluju. Otkako su se policijski službenici počeli zabijati u lopove s automobilima, broj kriminalnih aktivnosti na skuterima pao je za 22,4 posto.

Cijela je akcija nazvana Operation Venice, a uključuje i korištenje posebnog forenzičkog spreja tokom potjera, kojeg je nemoguće isprati s robe, tijela ili motocikla, te prostiranje šiljaka na ceste koji buše gume kriminalcima na motorima. Pogledajte kako to izgleda u praksi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...