O OVOME BRUJI SRBIJA: U Beogradu Rusi ispraznili bankomate, odnijeli milione, imali su uigrani tim…

Državljani Rusije Aleksej Tešanov (34), Dmitrij Metanikov (35) i Anton Girodobov (30) uhapšeni su u četvrtak dok su pokušavali da ukradu novac iz jednog bankomata u beogradskoj opštini Vračar

  • Hronika

  • 07. Mar. 2020  

  • 0

Utvrđeno je da je ova grupa u prethodnih nekoliko dana iz dva bankomata u Zemunu i na Zvezdari ukrala skoro 6,5 miliona dinara. Kako pišu mediji, Tešanov, Metanikov i Girodobov su bili veoma uigrani i imali su kompletnu opremu za pljačku bankomata.

- Dok bi jedan čuvao stražu, druga dvojica bi alatom, koji liči na malu testeru, isjekla gornju ploču sa bankomata, kako bi mogli da priđu žicama i kontrolnim panelima. Nakon toga bi specijalnim uređajem dekodirali i otključali bankomat, odakle su uzimali novac - kaže izvor.

Budući da se radilo o pljačkama koje su izvedene na identičan način, istražioci su znali da se radi o jednoj uigranoj ekipi.

- Utvrdili smo da su imali i pokušaj pljačke na Novom Beogradu, gdje su ih vjerovatno omeli prolaznici. Nakon toga su otišli na Vračar, u Južni Bulevar, gdje su pokušali da obiju bankomat, ali ih je tamo zaskočila policija i uhapšeni su - ispričao je izvor.

Kod kradljivaca je pronađen dio ukradenog novca. Oni su privedeni u tužilaštvo, uz krivičnu prijavu za tešku krađu, pišu beogradski mediji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...