SDA REAKCIJA: Posrnuli tajkun Radončić, svojim lažima truje bh javnost!

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić zloupotrijebio je jučer tribinu Fakulteta političkih nauka u Sarajevu da još jednom iznese niz grubih neistina o Stranci demokratske akcije i zamjeniku predsjednika SDA Bakiru Izetbegoviću, navodi se u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću Stranke demokratske akcije (SDA).

  • Politika

  • 12. Jun. 2014  13. Jun. 2014

Ne mireći se sa smjenom s pozicije ministra sigurnosti, koju mu je Parlament BiH izglasao dvotrećinskom većinom, Radončić nastavlja sa očajničkim pokušajima da se lažno predstavi kao proevropski političar brutalno vrijeđajući svoje političke rivale, navodi se u saopćenju SDA.

Također, u saopćenju se navodi da je "sve nervozniji zbog rasula u vlastitoj stranci i činjenice da mu ni jedno ozbiljno istraživanje ne daje ni minimalne šanse na oktobarskim izborima, Radončić panično ponavlja bajate laži zbog kojih se protiv njega već vode sudski procesi".

Nakon što je sramotno pokušao opravdati paljevinu Predsjedništva BiH tvrdeći da je to „paljenje ere starijeg i mlađeg Izetbegovića u bošnjačkim glavama“, on ide još i dalje pa sada otvoreno iznosi niz optužbi i na račun premijera Turske Redžepa Taipa Erdogana, a naše prijateljske veze sa Republikom Turskom naziva „neviđenom političkom katastrofom“, saopćeno je.

Politički potpuno dezorijentirani Radončić ne vodi računa čak ni o aktuelnoj situaciji u kojoj se naša zemlja nalazi, pogođena katastrofalnim poplavama, pa vođen svojom bolesnom ambicijom nastavlja trovati bh. javni prostor.

Ali, na sreću, oktobar je blizu i birači će znati prepoznati i kazniti višegodišnje negativno djelovanje posrnulog tajkuna i kratkotrajnog političara Radončića, navodi se u saopćenju SDA.

trenutak ...