BOBAN KONAČNO PROGOVORIO NAKON OTKAZA U „MILANU“: „Nisam znao da ovdje vlada diktatura kao u Sjevernoj Koreji, sve je bilo dogovoreno…“

Vodstvo AC Milana u subotu je objavilo da je raskinut ugovor sa Zvonimirom Bobanom, koji je proteklih devet mjeseci bio sportski direktor u sedmerostrukom prvaku Europe

  • Sport

  • 08. Mar. 2020  

  • 0

- AC Milan može potvrditi da je obavijestio Zvonimir Bobana da je raskid ugovora stupio odmah na snagu. Klub zahvaljuje Bobanu za njegov rad u proteklih devet mjeseci i želi mu sve najbolje u njegovoj budućoj karijeri - objavljeno je na internetskom portalu AC Milana.

Boban i Paolo Maldini, igračke legende Milana, bili su zaduženi za sportsku politiku kluba, ali je nedavno direktor kluba Ivan Gazidis odlučio krenuti u akciju iza njihovih leđa, što mu je Boban javno zamjerio.

Naime, Gazidis namjerava angažirati 61-godišnjeg Nijemca Ralfa Rangnicka, koji bi trebao biti i trener i menadžer, a time bi Boban i Maldini bili marginalizirani. Rangnick je bio trener Stuttgarta, Hannovera, Schalkea, Hoffenheima i Leipziga, a sada je sportski direktor Leipziga i u Njemačkoj uživa veliki ugled.

Ipak, izgleda kako Boban neće otići u tišini. Samo dan nakon otkaza u razgovoru za Il Giornale je kazao:

- Nisam znao da vlada diktatura kao u Sjevernoj Koreji. Moj intevju je stigao u vrijeme kada se tražio odgovor na mnoga pitanja. Oni su dogovor s Rangnickom postigli još u prosincu. Želim mu svu sreću ovog svijeta, ali zaslužio sam da me se barem na vrijeme obavijesti o nekim potezima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...