DRAMATIČNO U ITALIJI, SITUACIJA SE OTELA KONTROLI: Pobuna u zatvoru, ima mrtvih…

Najmanje jedna osoba preminula je tokom velike pobune koja je u nedjelju poslijepodne izbila u zatvoru u talijanskom gradu Modena

  • Svijet

  • 09. Mar. 2020  

  • 0

Kako pišu talijanski mediji, pobuna je izbila oko jedan sat poslijepodne. Policija je pucala u zrak, a zatvorenici su uspjeli potpaliti požar zbog čega su morali reagirati i vatrogasci. Iz zatvorskog kruga širio se gusti crni dim. Na fotografijama s mjesta događaja vidi se kako zatvor nadlijeće i policijski helikopter.

Iako razlozi pobune nisu posve jasni, vjeruje se da je riječ o revoltu zbog radikalnih mjera uvedenih kako bi se suzbilo širenje koronavirusa Covid-19.

Pozivajući se na talijanske medije, News piše kako su uvedene restriktivne mjere, koje između ostalog uključuju zabranu posjeta. Naime, iz istog razloga u subotu je izbila pobuna u zatvoru u Salernu.

Isti izvor u nedjelju navečer objavio je kako je u Modeni jedan zatvorenik preminuo uslijed zasad neutvrđenih okolnosti. Navode kako su najmanje dva policajca ozlijeđena u sukobima.

Sve je izazvalo i veliko ogorčenje obitelji zatvorenika koje su se počele okupljati ispred zatvora, tražeći amnestiju ili kućni pritvor za svoje najmilije, u strahu da bi u zatvoru moglo doći do epidemije koronavirusa.

News javlja i kako su pobunjeni zatvorenici viđeni na krovu zgrade, a čini se kako vlasti trenutno nemaju kontrolu nad njima. Strahuje se da bi moglo doći do pobune u još zatvora na sjeveru Italije, u regijama koje su trenutno pod izolacijom i najviše su pogođene smrtonosnim virusom koji je u toj zemlji dosad odnio 366 života.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...