KATASTROFA NA POMOLU: Hrvatskoj prijeti strmoglavi pad turističkog prometa, svaki dan stižu novi otkazi…

Zbog straha od širenja epidemije koronavirusa diljem svijeta otkazuju se veliki međunarodni sajmovi, skupovi i manifestacije. I u Dubrovniku je odgođen međunarodni zdravstveni kongres

  • Regija

  • 09. Mar. 2020  

  • 0

Zdravstveni stručnjaci i čelnici američke Mayo klinike trebali su se baš ovih dana okupiti u Dubrovniku, no prvi europski kongres o iskustvima pacijenata i inovacijama upravo je odgođen.

- Prema informacijama dubrovačkih hotelijera situacija nije tako dramatična niti ozbiljna. Saznali smo da su poneki manji korporativni skupovi otkazani u ožujku i travnju, međutim, oni veliki kongresi još stoje, rekla je HRT-u Romana Vlašić, voditeljica Kongresnog ureda TZ-a Dubrovnik.

Samo Dubrovnik je ove godine domaćin 40-ak većih međunarodnih skupova i kongresa kojih bi u cijeloj Hrvatskoj trebalo biti više od 170.

- Neki kongresi su otkazani, neki odgođeni za jesen... Jedno 40 posto je prebačeno na peti mjesec ili deveti i deseti, tako da nije sve izgubljeno, kaže ministar turizma Hrvatske Gari Cappelli.

Domaći i međunarodni aviopromet za sada nije upitan. Croatia aurlines nije otkazao nijednu europsku liniju.

- Redovito povezujemo Hrvatsku sa svim europskim odredištima, međutim, kako se situacija s pojavom koronavirusa pojavila, uzrokovala je pad potražnje za uslugom prijevoza. Pad u ovom tjednu je 17 posto u odnosu na lani, rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

Iako lete na 40 destinacija sa zrakoplovom više, zabrinutost putnika očito raste i putuje se manje. Osjećaju to agencije i hotelijeri.

- Iz tjedna u tjedan stižu molbe za smanjenje već ugovorenih kapaciteta, a samim time oni mole i za odgodu plaćanja, te zbog toga smatram kako će koronavirus ipak utjecati na turizam u Hrvatskoj, kaže Ivana Menđušić, direktorica Hotela Jadran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...