DOSTA IM JE VIŠE MIĆIĆA: Predsjedništvo SDS-a sutra raspušta Gradski odbor u Bijeljini

Predsjedništvo SDS sutra će raspustiti Gradski odbor SDS Bijeljina koji vodi Mićo Mićić, saznaje BN TV u krugovima bliskim predsjedniku SDS-a Mirku Šaroviću.

  • Politika

  • 09. Mar. 2020  

  • 0

Do ove odluke je došlo nakon što je Mićo Mićić samovoljno kao predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina potpisao koalicioni sporazum sa Miloradom Dodikom o formiranju vlasti sa SNSD-om u Bijeljini i zajednički nastup na lokalnim izborima.

Predsjedništvo SDS-a je prošle sedmice odbilo ovaj sporazum i ostavilo Mićiću prostor da iznađe izlaznu strategiju i poništi Sporazum o koaliciji sa Dodikom i njegovim SNSD-om.

Mićić je uprkos odluci Predsjedništva nastavio da pravda svoj potez, koji se u javnosti tumači izdajom stranke koja mu je obezbijedila da bude u vrhu SDS-a i da obavlja značajne funkcije.

Mićić kaže da ima podršku Izvršnog odbora Gradskog odbora SDS-a, a kako saznajemo večeras pokušava da, prije sjednice Predsjedništva SDS-a, održi i sjednicu Gradskog odbora SDS-a Bijeljina kako bi dobio podršku za koaliciju sa Dodikom i SNSD-om.

Šira javnost potez Mića Mićića smatra izdajom SDS-a, stranke koja ga je dva puta imenovala za ministra u vladi RS, a od 2005. godine nalazi se na funkciji prvog čovjeka Bijeljine.

(BN) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...