VUK DRAŠKOVIĆ ZALEDIO SRBIJU: "Kosovo je izgubljeno, Aleksandar Vučić treba da presiječe kao predsjednik Francuske..."

Lider SPO-a Vuk Drašković za N1 je govorio o priznanju Kosova

  • Regija

  • 10. Mar. 2020  10. Mar. 2020

  • 2

Kosovo jeste izgubljeno, izgubio ga je onaj režim protiv koga smo se borili, rekao je Drašković i dodao da naša opozicija govori da "ne damo sveto Kosovo, da smo za status quo, za umiranje Srbije"."To je orijentacija, da branimo ono što nemamo što je izgubljeno, to je politika opozicije u Srbiji".

Srbija ne može nikuda dok ne riješi to pitanje, a ono je zapravo riješeno rezolucijom 1244 kojom je Srbija trajno protjerana sa Kosova, kazao je.

Na pitanje da li je saglasan sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kada razgovaraju o Kosovu, on je rekao da jeste i to mnogo više nego što to izgleda u javnosti.

"Moja pozicija je lagodnija, nemam šta da izgubim boreći se za istinu. On vjerovatno, ja to ne znam, čuva biračko tijelo i glasove, a u biračkom tijelu je počinjena svojevrsna lobotomija poslije 5. oktobra. Mnogo smo više saglasni kada pričamo kao dva čovjeka, dva lidera, nego kada on, iz pragmatičnih razloga, u situaciji kada se gube glasovi zbog istine, vjerovatno se usteže da kaže tu istinu - i ja ga u tome ne podržavam", dodao je.

Drašković kaže da bi se javno mnjenje promijenilo kada bi mu se saopštila istina i da to savjetuje predsjedniku Srbije da uradi.

"Rekao sam mu vi morate kao De Gaulle, presjecite, rizikujte, najviše rizikuje onaj koji neće da rizikuje. Vjerujem da kada bi se Srbiji saopštila gola istina o tome kuda nas vodi put u Vašington i Brisel preko Moskve, šta je sa Kosovom, kada bi se otvorili dosijei o zločinima počinjenim srpskom rukom od desedesetih, za kratko vrijeme bi se situacija u javnom mnjenju preobrnula. Često mu to govorim. On mi ne kaže ništa, ali ja vjerujem da neće biti drugog izbora - da Ii će Srbija biti normalna zemlja ili Sirija, ili Venecuela", kazao je.

Drašković je rekao da ne participira u vlasti i da od 2012. nikada nije bio u vlasti, niti imao ikakvu funkciju, kao i da bi podržao promjene Ustava ako bi išle u pravcu prihvatanja stvarnosti.

"Preambula da je Kosovo autonomna pokrajina pod vlašću Srbije je besmislena norma koja ne smije da stoji u Ustavu, a i sada kada stoji nikoga ne obavezuje", istakao je.

On je rekao da već sad na zapadu imamo polovinu našeg naroda, a da svi koji odavde bježe ne bježe u Moskvu. "Ili Kinu, Rusiju, već svi odlaze na zapad, bježe od siromaštva beznađa, i od ovakvih medija tabloida, užasa, sramote. Bježe ljudi koji imaju pamet, ozbiljna su, tragična vremena", kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...