OVO SE NIJE DOGODILO ZADNJIH DVADESET GODINA: Drastično pojeftinilo gorivo u Federaciji Bosne i Hercegovine, na nekim pumpama čak za...

Federalno ministarstvo trgovine do danas je zaprimilo više od 200 obavijesti o promjeni cijena naftnih derivata (OPC obrasci)

  • Ekonomija

  • 10. Mar. 2020  

  • 1

- Trenutni raspon maloprodajnih cijena na benzinskim pumpama u Federaciji BiH kreće se za BMB 95 od 1,91 do 2,36 KM po litru, a za dizel (D5) od 1,66 do 2,36 KM po litru – rečeno je Feni u Federalnom ministarstvu trgovine.

Podsjećaju da se sve informacije o cijenama naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH mogu pratiti putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH OIL INFO koja je dostupna na platformi Google play store. Mobilna aplikacija svim građanima pruža pravovremenu informaciju o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, poredanih od najnižih do najviših.

U Federaciji BiH se još od prošle sedmice snižavaju cijene goriva.

Cijena nafte na svjetskom tržištu u posljednjih pet dana pala je za oko 40 posto. Ekonomisti i analitičari ovaj pad povezuju sa više faktora, a najčešće se kao uzrok spominje širenje koronavirusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...