KOMŠIĆEVA DIPLOMATSKA INICIJATIVA: Sastao se sa ministrom vanjskih poslova Kanade; Evo o čemu su razgovarali... (FOTO)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Kanade Francois-Philippe Champagneom u Ottawi.

  • Politika

  • 10. Mar. 2020  10. Mar. 2020

  • 2

Sagovornici su pozdravili današnji susret i njegov značaj s obzirom na to da je ovo prvi put da se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastaje sa najvišim dužnosnicima Kanade. Razgovarano je o odnosima Bosne i Hercegovone i Kanade, kao i o izazovima sa kojima se susreću zemlje zapadnog Balkana, ali i čitav svijet.

Ministar vanjskih poslova iskazao je podršku Kanade Bosni i Hercegovini na njenom putu ka NATO-u i EU. Razmijenjena su mišljenja o trenutnoj migrantskoj krizi koja pogađa Evropsku uniju i Tursku, te kako bi se to moglo odraziti na Bosnu i Hercegovinu i zemlje regiona koje nemaju kapacitet da odgovore na ove izazove.

alt

Iskazan je interes Kanade  da pruži podršku Bosni i Hercegovini  u vidu reformi, novih investicija i projekata. Razgovarano je i o potrebi potpisivanja Sporazuma o unapređenju i zaštiti stranih investicija kao prvom koraku ka značajnijim ulaganjima Vlade Kanade u Bosnu i Hercegovinu.

Zaključeno je da su od velike važnosti za ovu saradnju vladavina prava i sigurnost u Bosni i Hercegovini, ali prvenstveno da se sprovede reforma pravosuđa koja će omogućiti da Bosna i Hercegovina bude stabilna zemlja za nova ulaganja i saradnju.

alt

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...