SPADA U ZIMNICU, ALI MOŽE GA SE UVIJEK: Napravite ljuti pinđur i uživajte i u proljeće

Ljuta verzija pinđura za sve ljubitelje ove ukusne zimnice

  • Gastro

  • 11. Mar. 2020  11. Mar. 2020

  • 0

SASTOJCI:

7 kg paprika roga 

5 kg zrelog paradajza 

250 gr ljutih papričica 

2 velike glavice bijelog luka 

750 ml ulja 

400 gr šećera 

400 ml sirćeta 

so 

PRIPREMA: 

1. Paprike operite, ispecite i ogulite. 

2. Očisitite od sjemenki i dobro ocijedite pa izrežite na trake. 

3. Paradajz ogulite i izrežite na velike kocke. 

4. Ljute papričice i bijeli luk operite, očistite i sameljite. 

5. U šerpu naspite ulje pa stavite paradajz, bijeli luk, feferone, šećer i sirće. 

6. Pustiti da provrije i kuhati na laganoj vatri oko sat vremena. 

7. Dodajte paprike i so i kuhajte još 15-ak minuta. 8. Punite sterilizovane tegle, potom ih zatvorite pa stavite u ugašenu rernu zagrijanu na 100 stepeni i ostavite da se ohladi. 

Prijatno!:)   

(SB/Domacica.com)       

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...