ČETIRI GODINE OD SMRTI LEGENDARNOG GLUMCA: Na današnji dan napustio nas je Dragan Nikolić; Verica Dravić: "Dok stojim tako sa cvećem i svijećom nad humkom... tuga se podrazumijeva"

"Moji dani kada sam bila mala, i kada više nisam bila mala, sasvim sigurno, u najlepšem smislu, ne bi bili takvi kakvi su bili bez njih dvoje, bez, kažem, najdivnijeg teče čiji mi saveti i danas strahovito nedostaju i fale"

  • Kultura

  • 11. Mar. 2020  11. Mar. 2020

  • 1

Prije četiri godine na današnji dan napustio nas je legendarni, maestralan glumac i ljudska gromada Dragan - Gaga Nikolić (1943–2016).

Verica Dravić, Milenina bratanica koja je uz njega odrasla, tim povodom je u subotu izašla na groblje i na svoj način, dostojanstveno i svečano obilježila nemilu godišnjicu.

- Sećanja... Evo već je četiri godine kako za sve veliki glumac i umetnik, a za mene ipak pre svega moj divni teča više nije među nama. Više od godinu dana nema njegove, a i moje Milene. Dok stojim tako sa cvećem i svećom nad humkom... tuga se podrazumeva. Ne znam da li bih uopšte umela i mogla da joj opišem i iskažem dubinu. Pa ipak, pre svega, u pamćenju mi kao flešbekovi iskrsavaju slike i sećanja iz nekih porodičnih trenutaka; nekih koji su bili sasvim obični, nekih koji su bili porodične svetkovine i okupljanja. Njegova duhovitost, ležernost, neverovatna snaga u isti mah. Moji dani kada sam bila mala, i kada više nisam bila mala, sasvim sigurno, u najlepšem smislu, ne bi bili takvi kakvi su bili bez njih dvoje, bez, kažem, najdivnijeg teče čiji mi saveti i danas strahovito nedostaju i fale. Ali, onim što nam je ostavio, onim što nam je značio i znači - tu je. Obeležio je na najdivniji način i odrastanje moje ćerke. Možda zapravo nismo ni svesni koliko toga je ostavio u nama. Hvala mu! - rekla je Verica Dravić.

Dragan Gaga Nikolić

Toga dana, po odlasku s groblja, uz piće i prosutih par kapi iz čašice osveženo je sjećanje na razne njegove gestove, riječi, razmišljanja...

 Na primjer, kako je govorio: "Dostojanstvo je mera stvari". "Verovao sam u sebe. U želju da pobedim, ali i da pobedim sebe. A i život i gluma su pobeđivanje bez pobede. U svoje uspehe ubrajam i kritične situacije koje sam uspeo da prevaziđem. Ne mora da znači da sam izašao kao pobednik, ali i iskustvo je vrsta pobede. I život i gluma su pobeđivanje bez pobede".

Dragan Gaga Nikolić  Dragan Gaga Nikolić , Foto: Masanori Jošida/Alo!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...