STEVANDIĆU NIJE DOBRO, IMA STANOVITE PROBLEME NAKON ODLUKE PARLAMENTA: "Mektić - trojanski konj SDA"

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić ocijenio je da SDA koristi SDS-ovog poslanika Dragana Mektića kao trojanskog konja za sprovođenje svojih projekata i pokušaje da kontroliše pravosudne institucije, a sada i Centralnu izbornu komisiju (CIK).

  • Politika

  • 11. Mar. 2020  

  • 0

"Prvo pokušavaju da kontrolišu pravosudne institucije smjenom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, što ne mogu da realizuju jer u Domu naroda nemaju potreban broj glasova, ali su sada pokušali da zaobiđu procedure i nezakonito za čelnike CIK predložili ljude iz kabineta visokih funkcionera PDP-a, SDS-a i DF-a", izjavio je Srni Stevandić.

On smatra da je Mektić samo promoter interesa SDA i DF-a.

"Uspjeli su da u dnevni red večerašnje sjednice Predstavničkog doma BiH, preglasavanjem predstavnika srpskog naroda, uvrste smjenu predstavnika CIK-a i imenovanje svojih", ocijenio je Stevandić.

On je upozorio da je ovo politički uticaj i potpuno miješanje SDA, DF-a i SDS-a u rad CIK-a.

"To je ta nova koalicija i ovo što SDA radi, prije podne ima koaliciju sa jednim, poslije podne sa drugim, zadovoljava samo njihove potrebe, a ne građana BiH", ocijenio je Stevandić.

On kaže da SDA ne interesuje ni virus korona, ni zdravstveno-epidemiološka situacija, nego samo projekti, te da zbog toga traže Srbe, poput Mektića, da te projekte i sprovedu.

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...