POČELI PRITISCI: "Bez Kurtija možemo, bez SAD-a ne možemo"

Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) Abelard Tahiri uputio je danas poziv Albinu Kurtiju da napusti premijersko mjesto.

  • Regija

  • 11. Mar. 2020  12. Mar. 2020

  • 0

On je rekao da Kosovo može bez takvog premijera, ali da dva miliona građana Kosova ne može da živi ukoliko bude obustavljena podrška SAD-a.

Tahiri je optužio Kurtija da je njegova politika okrenuta prema Rusiji i Kini, prenosi portal Kosovo online.

"Znali smo da je Kurti protiv Amerike, ali nismo znali kada će doći taj dan", istakao je Tahiri i uporedio Kurtijevu politiku sa onom koju vodi predsjednik Venecuele Nicolas Maduro, za koju je rekao da je "antiamerička, ali okrenuta prema Kini i Rusiji".

Prema njegovim riječima, građani Kosova su uvrijeđeni, "jer ih premijer obmanjuje".

Istovremeno, on je optužio Kurtija za to što je u svom govoru pominjao kosovskog predsjednika Hashima Thacija, a pri tome izbjegava da se sastane sa njim.

"Želimo da kažemo premijeru da ga predsjednik čeka, prvi put se sastao sa njim na četiri minuta, neka se sada sastane na 14", naglasio je Tahiri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...