VIŠKOVIĆ I NOVALIĆ KOD SATTLERA U SARAJEVU: Sastanak delegacija na visokom nivou, tema je samo jedna...

Pored zvaničnika EU, sastanku će prisustvovati zvaničnici sa državnog i entitetskih nivoa, te predstavnici Evropske investicijske banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)

  • Društvo

  • 12. Mar. 2020  

  • 0

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johann Sattler bit će domaćin sastanka na visokom nivou o Koridoru Vc koji će biti održan danas u Sarajevu. 

Pored zvaničnika EU, sastanku će prisustvovati zvaničnici sa državnog i entitetskih nivoa, te predstavnici Evropske investicijske banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Cilj sastanka je napraviti pregled trenutačnog stanja i razgovarati o načinima na koje se mogu ubrzati pripreme i provedba projekata na Koridoru Vc u BiH, za koji je EU do sada već osigurala bespovratna sredstva u iznosu od preko 200 miliona eura.

Predviđene su i izjave za medije u prostorijama EU Info Centra (zgrada EU u BiH),  a medijima će se obratiti ambasador Johann Sattler,  premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar saobraćaja i veza RS Ɖorđe Popović, saopćeno je iz Ureda za komunikacije EU u BiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...