VJEROVALI ILI NE: Takozvana Islamska država objavila upozorenje teroristima zbog koronavirusa…

Upozorenje navodno sadrži čitavu stranicu crteža i uputa kako se ne zaraziti

  • Svijet

  • 17. Mar. 2020  

  • 0

Takozvana Islamska država upozorila je teroriste da se drže podalje od Europe dok pandemija koronavirusa ne bude pod kontrolom. Budući „mučenici“ saznali su za zabranu putovanja u biltenu IS-a al-Naba tokom vikenda, piše Reuters.

Bilten navodno traži od džihadista izvan Europe da ne ulaze na Stari kontintent, a od pristaša koji su već u Europi da je ne napuštaju.

Teroriste koji služe tzv. Islamskoj državi također se podsjeća da peru ruke i pokrivaju usta kada kišu i kašlju.

Upozorenje navodno sadrži čitavu stranicu crteža i uputa kako se ne zaraziti.

Zasad nema slučajeva zaraze iz Sirije, u kojoj je utemeljena tzv. Islamska država, iako se zdravstvene podatke iz te države ne smatra cjelovitima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...