U SRBIJI JE OD JUTROS NA SNAZI POLICIJSKI SAT: Ministar policije upozorava građane, evo šta će im se dogoditi ukoliko se u to vrijeme zateknu na ulicama…

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavijestio javnost da je donijeta odluka kojom se građanima bez posebne dozvole zabranjuje izlazak od 20 sati navečer do 5 sati ujutro, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović gostovao je na javnom servisu te zemlje i pojasnio šta znače ove odredbe

  • Regija

  • 18. Mar. 2020  

  • 0

- Koga policija zatekne na ulici posle 20 časova, a nema pisanu dozvolu, biće im napisana krivična prijava, biće sprovedeni na kućne adrese, a krivični postupci biće sprovedeni potom - rekao je Stefanović.

Svaka osoba koja se nađe na ulici za vrijeme policijskog sata može biti pritvorena i naknadno kažnjena od organa vlasti za postupanje suprotno odlukama države.

Od jutros se u Srbiji primjenjuju nove pooštrene mjere. Zabranjuje se od 10 sati ujutro izlazak osobama starijim od 65 godine. Vučić je rekao da će za njih biti otvorene prodavnice i supermarketi nedeljom ujutro od 4 do 7 pod posebnim pravilima, a svi će dobiti zaštitne maske uz obavezan razmak u prodavnicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...