"MI SMO PREŽIVJELI SLIČNU SITUACIJU...": Šemsudin Mehmedović uputio poruku građanima BiH nakon što je u cijeloj državi proglašeno vanredno stanje

Vanredno je stanje! Šta to znači? To znači da se niko od nas ne može ponašati uobičajeno, ni na ulici, ni na poslu, ni u zdravstvu, ni u bilo kom segmentu društva!

  • Politika

  • 18. Mar. 2020  18. Mar. 2020

  • 0

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović oglasio se na Facebooku nakon što je Vijeće ministara BiH donijelo odluku o proglašenju vanrednog stanja na nivou cijele države zbog globalne pandemije koronavirusa.

“Vanredno je stanje! Šta to znači? To znači da se niko od nas ne može ponašati uobičajeno, ni na ulici, ni na poslu, ni u zdravstvu, ni u bilo kom segmentu društva! Budimo odgovorni prema sebi, porodici i društvu u cjelini. Poštujmo upute koje donose nadležni. Ovo je problem cijelog svijeta i ne treba da zanemarujemo šta se dešava oko nas!

Još ulazimo u problem, kada sve prođe onda će biti vremena za analize, ali je sigurno da se svijet resetuje, a posljedice će biti velike.

Ekonomija će sigurno doživjeti potrese, zdravstvo nova iskustva i organizaciju, ljudi će morati promijeniti navike, a vlast mora svojim mjerama zaštititi i živote i prava svakog čovjeka, to je njen zadatak.

Ponašajmo se odgovorno prema društvu da bi posljedice bile blaže i da bi ih lakše podnijeli!
Nije ovo problem samo onog koji je evidentiran kao nosilac virusa, niti onog koji ima simptome! Naprotiv, time je zajednica ugrožena, a zajednica je važnija od pojedinca!

Mi smo preživjeli sličnu situaciju ali smo mogli kontaktirati međusobno, sada komunikaciju-fizičku i kontakte treba svesti na minimum, tako štitimo i sebe i zajednicu! Budimo svjesni i odgovorni”, napisao je Mehmedović na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...