BILI SU NEMARNI A SAD IH UDARA JAKO: U Ujedinjenom Kraljevstvu do sada od koronavirusa umrle 104 osobe

Ukupno je više od 100 ljudi umrlo u Velikoj Britaniji od posljedica koronavirusa nakon što su zdravstvene vlasti danas objavile 33 nova smrtna slučaja u jednom danu.

  • Svijet

  • 18. Mar. 2020  

  • 0

Uz 32 smrtna slučaja u Engleskoj i Škotskoj, sada Ujedinjeno Kraljevstvo ima 104 žrtve koronavirusa, što predstavlja gotovo dvostruko povećanje u jednom danu.

Vlada Borisa Johnsona, kritizirana zbog preblagog odgovora u odnosu na druge europske zemlje, tražila je u ponedjeljak od Britanaca da izbjegavaju svako kretanje ili kontakte koji nisu nužni.

Zatvaraju se škole

Premijer je rekao da će ubrzo biti donesene odluke o zatvaranju škola. Velške i škotske lokalne samouprave najavile su zatvaranje škola krajem sedmice.  

U Ujedinjenom Kraljevstvu ima ukupno 2626 zaraženih osoba.

Britanska javna zdravstvena služba (NHS), međutim, ne testira sistematski sve oboljele i koncentrira se na najteže slučajeve uprkos preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) koja ističe nužnost testiranja.

"Razumno bi bilo misliti da je 55.000 zaraženo", ocijenio je naučni savjetnik vlade Patrick Vallance.

Nakon kritika vlada se obavezala povećati broj testova s 5000 na 10.000 dnevno od sljedeće sedmice i obaviti 25.000 testova dnevno u bolnicama tokom četiri sedmice, precizirao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...