GROM IZ VEDRA NEBA: Isključeni funkcioner SDS-a Mićo Mićić odustao od žalbe i osnovao novu stranku, evo kako se zove i šta planira s Dodikom…

Osnovni sud u Bijeljini donio je 18. marta Rješenje kojim se u Registar političkih organizacija upisuje nova politička organizacija u Republici Srpskoj

  • Politika

  • 19. Mar. 2020  

  • 1

Aktuelni gradonačenik Bijeljine Mićo Mićić registrovao je novu političku partiju koja se zove Stranka demokratske srpske Semberije - Mićo Mićić.


Osnovni sud u Bijeljini donio je 18. marta Rješenje kojim se u Registar političkih organizacija upisuje nova politička organizacija pod nazivom Stranka demokratske Srpske Semberija – Mićo Mićić.


„Skraćeni naziv političke organizacije je SDS Semberija  – Mićo Mićić. Sjedište političke organizacije je u Bijeljini, u ulici Atinska broj 2, u prostorijama JIP ‘Semberija i Majevica’, na prvom spratu poslovnog objekta. Upis je izvršen dana 18. marta 2020. pod registarskim brojem 0800-0-F1-20-000022, knjiga I-Registra. Lice ovlašteno za zastupanje i predstavljanje političke organizacije je Mićo Mićić, predsjednik stranke. U slučaju nastupanja promjena činjenica, koje su upisane u registar političkih organizacija, politička organizacija je dužna ovom sudu podnijeti blagovremeno prijavu sa dokazima o izvršenim promjenama, koje se upisuju u registar političkih organizacija, u roku od 30 dana od dana nastanka promjene“, navodi se u Rješenju Osnovnog suda.


Za danas u Bijelini je bilo planirano potpisivanje koalicioniog sporazuma Mićića sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, ali je izvjesnije da će sve da bude odgođeno zbog epidemije virusom korona, piše Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...