DRAMA U ZAGREBU: Premijer Hrvatske Andrej Plenković hitno testiran na koronavirus, imao je sve simptome…

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak pojasnio je zbog čega se premijer Hrvatske Andrej Plenković testirao na koronavirus

  • Regija

  • 20. Mar. 2020  20. Mar. 2020

  • 0

“Premijer Plenković je imao simptome i bio je u kontaktu s ljudima iz inozemstva. Zbog simptoma mu je određena mjera. On nije trebao platiti, nego je došao kao hitan slučaj i uzet mu je uzorak. On je to htio napraviti kao odgovoran građanin. Nije morao jer to pokriva HZZO” – rekao je Capak za RTL.

Još je jednom ponovio da svi trebaju izbjegavati socijalni kontakt s drugim ljudima. “U situacijama u kojima ljudi izlaze van i na otvorenom su je teže prenošenja virusa. Ali nitko nije prenio i onaj drugi rečenice, ako ste na otvorenom prostoru izbjegavajte socijalne kontakte. Svi su izašli van, djeca se igraju i ostvaruju socijalni kontakt. Zbog toga ova odluka da ćemo unijeti strože mjere. Kaznu nećete dobiti ako nema tog socijalnog kontakta i ako nije javno okupljanje s više od pet osoba. Smisao je da izbjegnemo taj kontakt kada se može širiti virus. Imamo 700 kontakata oboljelih – rekao je Capak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...