RESTRIKTIVNE MJERE I STROGA ŠTEDNJA: U Tuzlanskom kantonu ograničena kupovina brašna i ulja

Ova mjera je donesena s ciljem sprječavanja nestašica osnovnih životnih namirnica

  • Ekonomija

  • 21. Mar. 2020  21. Mar. 2020

  • 0

Kantonalni štab Civilne zaštite Tuzla, na telefonskoj sjednici, donio je odluku kojom trgovinama osnovnim prehrambenim artiklima (supermarketi, hipermarketi) na području Tuzlanskog kantona, naređeno da ograniče jednokratnu kupovinu na maksimalno 25 kilograma brašna i 5 litara ulja po jednom kupcu.

Ova mjera je donesena s ciljem sprječavanja nestašica osnovnih životnih namirnica, navedeno je u saopštenju Štaba.

Trgovinama osnovnim prehrambenim artiklima na području Tuzlanskog kantona naređeno je i da svoj rad organizuju po do sada prijavljenom radnom vremenu, uz osiguranje protoka kupaca i klijenata tako da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje metar i po između osoba uz poštovanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera.

Osim ovih, doneseno je još nekoliko odluka i naredbi:

Odobreno je 900.000,00 KM za nabavku medicinske i zaštitne opreme radi poduzimanja mjera i aktivnosti s ciljem zaštite stanovništva i ublažavanja posljedica uticaja globalne pandemije virusa korona (COVID-19).

Odobreno je da Kantonalna direkcija robnih rezervi, iz Kantonalnog centra za prihvat, uskladištenje i distribuciju roba, za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona izda određene količine dezinfekcijskih sredstava neophodnih za rad i jelodanje zdravstvenih radnika i službenika policije.

Crvenom krstu Tuzlanskog kantona je naređeno da, u skladu sa svojim mogućnostima, te uz saradnju sa Kantonalnim štabom civilne zaštite, preduzme sve aktivnosti kako bi se odgovorilo na postavljene zahtjeve zaštite i spašavanja od opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane pojavom virusa korona (COVID-19) na području Tuzlanskog kantona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...