SOLIDARNOST U NAJTEŽIM TRENUCIMA: Rukovodstvo PDP-a se odreklo dijela primanja, 17.000 KM za borbu protiv koronavirusa

"Prikupili smo ukupno 17.000 KM, od kojih smo jutros uplatili 10.000 KM za podršku zaposlenim medicinskim radnicima Klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Banja Luka", kazao je Borenović.

  • Politika

  • 24. Mar. 2020  

  • 1

Rukovodstvo Partije demokratskog progresa (PDP) odreklo se ličnih primanja kako bi osiguralo novac banjalučkoj Klinici za infektivne bolesti, ali i socijalno ugroženim kategorijama u vrijeme borbe sa koronavurusom.

"Prikupili smo ukupno 17.000 KM, od kojih smo jutros uplatili 10.000 KM za podršku zaposlenim medicinskim radnicima Klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Banja Luka, a ostatak novca će naši mladi poslanici i aktivisti donirati građanima koji ostaju bez posla i onim koji su socijalno ugroženi", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Najavio je da će ovu akciju nastaviti u kontinuitetu, odnosno da će se svaki mjesec poslanici i zvaničnici partije odreći dijela ličnih primanja i usmjeriti osobama kojima je pomoć najpotrebnija.

Borenović je ukazao na potrebu da budemo humani u ovom ternutku, ali i da svi nivoi vlasti imaju jasan socijalno-ekonomski plan pomoći građanima i privredi, uz odricanje od nepotrebnih troškova.

"Solidarnost jeste važna u ovom teškom trenutku, ali je jako bitno osigurati budžetske preraspodjele, odreći se nepotrebnih nabavki i sličnih troškova iz javne kase kako bi se pomoglo privredi te malim firmama i zanatlijama, koji su zbog pandemije koronavirusa zatvorili svoje radnje i pogone, te tako ostali bez zarada. Pomoć će biti neophodna i brojnim ugroženim kategorijama društva", rekao je Borenović.

Ponovio je da je neophodno povećati plate zdravstvenim radnicima u RS, najmanje za 10 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...