U SARAJEVO SLIJEĆE AVION PUN PUTNIKA IZ RIMA, SOLAK SMIRUJE GRAĐANE: "Svi će oni završiti u..."

Dodao je i da svi oni roditelji koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju, a koja moraju da izlaze roditelji mogu da izvedu dijete u krugu od 100 metara oko zgrade. Isti slučaj je i s roditeljima s malom djecom.

  • Vijesti

  • 26. Mar. 2020  

  • 0

Predsjednik Federalnog štaba civilne zaštite kazao je da je na današnjem zasjedanju donio odgovarajuće odredbe kada je postupanje prema državljanima BiH koji dolaze iz Rima u pitanju.

Naveo je da sve osobe koje dođu iz Rima idu automatski u karantin.

-Svi nadležni koji trebaju sutra da preuzmu putnike dobili su striktne naredbe i način se organizuju. Mislim da tu neće biti nikakvih problema. Svakako svi oni idu automatski u karantin i danas je naredba glasila da Federalni zavod za javno zdravstvo poduzme određene aktivnosti iz svoje nadležnosti a samim tim Ministarstvo zdravstva – kazao je Solak.

Solak je naveo i da će u narednom periodu razmatrati da li će proširivati određene naredbe, te vjeruje da su sve mjere koje su do sada donijeli u borbi protiv širenja pandemiji koronavirusa imale jako puno efekta.

Soalak je prokomentirao i navode o zaraženim pripadnicima EUFOR-a u bazi Butmir.

- Mi nismo dobili zvanične informacije, ali smo upoznati putem medija da su ljudi rano upoznati o tome da su bili u izolaciji, da im je nalaz bio pozitivan i mislim da je sve to u EUFOR-u pod kontrolom – kazao je Solak.

Dodao je i da svi oni roditelji koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju, a koja moraju da izlaze roditelji mogu da izvedu dijete u krugu od 100 metara oko zgrade. Isti slučaj je i s roditeljima s malom djecom.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...