RASPISANA MEĐUNARODNA POTJERNICA: MUP USK traga za lažnim kumom Ante Gotovine, opet se sumnjiči za…

Za njim je proteklih godina bilo na snazi više potjernica

  • Hronika

  • 27. Mar. 2020  

  • 0

Za Borisom Duvnjakom (59) iz Mrkonjić Grada MUP USK raspisao je međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je opet počinio prevaru.

Za Duvnjakom je potjernica raspisana na osnovu naredbe Općinskog suda u Bihaću i ovaj put ga terete da je prevario nekoliko osoba na području USK, ali detalji tih prevara nisu saopćeni.

Takođe, za njim je proteklih godina bilo na snazi više potjernica, među kojima i ona Osnovnog suda Mrkonjić Grad jer je bio osumnjičen da je prevario svoju  tetku  iz Hrvatske i još nekoliko rođaka kako bi prilikom podjele  imovine rasprodao zemlju. Tako je falsificirao ispravu javnog bilježnika iz Hrvatske i potpis svoje tetke na punomoći kako bi mogao da učestvuje u dijeljenju imovine svoje rodbine u ime tetke te prodao zemlju u Mrkonjić Gradu i tako neovlašteno zaradio oko 25.000 maraka.

U Hrvatskoj je varao svećenike lažno se predstavljajući kao kum Ante Gotovine. Naime, Duvnjak je 2013. godine obilazio istarske župe i tražio novčanu pomoć, ali su ga otkrili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...