SJAJNA VIJEST U DOBA KORONE: Nogometaš Ajaxa se nakon tri godine probudio iz kome, njegov brat otkrio sve…

Nizozemac je pretrpio napad srčane aritmije tokom prijateljskog meča Ajaxa s Werderom Bremenom 2017. godine, zadobivši tada teška i trajna oštećenja mozga

  • Sport

  • 27. Mar. 2020  

  • 0

Nakon dvije godine i devet mjeseci bivši igrač Ajaxa Abdelhak 'Appie' Nouri probudio se iz kome.

Nourijeva porodica zatražila je privatnost danima i sedmicama nakon incidenta, a talentiranom veznjaku podrška je stizala iz svih dijelova svijeta.

22-godišnjak je bio u komi, ali sada se oporavlja u kući koja je sagrađena samo za njegove potrebe. Nije najbolje, ali buđenje iz kome svakako je vijest koju su svi željeli da čuju.

Nourijev brat Abderrahim potvrdio je to u nizozemskoj TV emisiji De Wereld Draait Door.

"On nije dugo bio kod kuće, ali o njemu se mi sada brinemo. Moram reći da mu, pošto je kod kuće, ide mnogo bolje nego prije u bolnici. Svjestan je gdje se nalazi, vratio se u poznato okruženje sa svojom porodicom. Više nije u komi, ali je još uvijek ovisan o nama".

U vrijeme incidenta u julu 2017. doktori su tvrdili da nema šanse za oporavak i da je u trajnom vegetativnom stanju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...