PANDEMIJA KORONAVIRUSA LOŠE UTJEČE NA EKONOMIJU BiH: Krenuli masovni otkazi, pritisak na biro

Primjetno intenzivnije novoprijavljenih osoba na evidenciji Službe od 18. marta

  • Ekonomija

  • 27. Mar. 2020  

  • 0

Na evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo na današnji dan nalazi se evidentirano ukupno 58.312 osoba.

"Ističemo da je primjetno intenzivnije novoprijavljenih osoba na evidenciji Službe od 18. marta, koje se uglavnom prijavljuju zbog prekida radnog odnosa, a uslijedilo je nakon proglašenja prirodne nesreće uzrokovane pandemijom koronavirusa", kazali su iz ove službe za BiznisInfo.

Na osnovu statističkih podataka koje se vode u Službi za zapošljavanja, upoređujući broj prijava za period januar i februar mjesec, ne može se govoriti o naglom porastu novoprijavljenih na evidenciji nezaposlenih.

"Tek će se u narednom periodu, tačnije koncem aprila imati stvarna slika očekivanog povećanja novih prijava", kazali su iz Službe za zapošljavanje KS.

Kako se saznaje, za sedam dana od 18. do 24. marta na evidenciju su se prijavile 283 osobe. Samo u jednom danu prijavilo se 40 osoba od 20 različitih poslodavaca.

Najveći broj novoprijavljenih je iz ugostiteljske i uslužne djelatnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...