UKUPNO 9: Još jedna žrtva koronavirusa u Srbiji

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine danas po podne je preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom.

  • Regija

  • 27. Mar. 2020  

  • 0

Uprkos višednevnoj intenzivnoj borbi ljekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) danas po podne je preminuo mškarac, saopštila je Pokrajinska vlada. To je danas drugi potvrđen slučaj.

Ranije danas je potvrđeno da je muškarac star 62 godine, koji je umro prije dva dana, bio pozitivan na koronavirus.

Tu vijest je potvrdio v .d. direktor Zavoda za javno zdravlje u Šapcu Branko Vujković na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, pacijent je imao i druge zdravstvene tegobe, gojaznost, hipertenziju i dijabetes.

Od koronavirusa je do sada u Srbiji preminulo osam osoba, a prema posljednjim informacijama, potvrđeno je 457 slučajeva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...