PANDEMIJA KORONAVIRUSA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Više od 200 novih slučajeva zaraze (INTERAKTIVNA MAPA)

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini do večeras sati iznosi 234

  • Regija

  • 27. Mar. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaraženo je 2.360 osoba, odnosno 203 nova slučaja u poređenju sa današnjim stanjem u 12.00 sati. Ukupno je preminulo 30 osoba.

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini do večeras sati iznosi 234 odnosno 4 slučaja više nego danas u 12.00 sati. U međuvremenu preminula je i četvrta osoba u Bosni i Hercegovini. Riječ je o 67-godišnjem pacijentu iz Bosanske Krupe koji je preminuo u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Broj zaraženih u Sloveniji popeo se na 632 odnosno 70 više nego sinoć. Istovremeno broj preminulih porastao je na 9, odnosno 3 više slučaja nego sinoć.

U Srbiji je danas preminula i deveta osoba. Ukupan broj zaraženih sada iznosi 528 odnosno 71 novi slučaj više nego sinoć.

Hrvatska večeras bilježi 586 zaraženih odnosno 35 više nego jutros. Tri osobe do sada su preminule.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 75 odnosno 5 slučajeva više nego danas u 12.00 sati. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6 278 osoba.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 86, što je nepromijenjeno u odnosu na današnje podatke.

U Sjevernoj Makedoniji broj zaraženih koronavirusom iznosi 219 odnosno 18 slučajeva više nego jučer. U Skoplju je 11 novih oboljelih, u Prilepu četiri, dva u Kumanovu i jedan u Tetovu, a ukupan broj pacijenata kojima je dijagnostikovan COVID-19 danas do 12 sati je 219, prenosi MIA.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...