PANDEMIJA KORONAVIRUSA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Jučer je bio najcrnji dan do sada, danas duplo manje zaraženih (INTERAKTIVNA MAPA)

Bosna i Hercegovina do večeras je registrovala 262 slučaja...

  • Regija

  • 28. Mar. 2020  28. Mar. 2020

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaražene su 2673 osobe što je za 232 osobe više nego danas u 12.00 sati. Ukupno je preminulo 36 osoba, odnosno 6 više nego danas u 12.00 sati.

Bosna i Hercegovina do večeras je registrovala 262 slučaja što je za 5 slučajeva više nego danas u 12.00 sati. Od početka pandemije u Bosni i Hercegovini 5. marta, kada su registrovana prva dva slučaja zaraze, 27. mart je bio dan sa najvecim dnevnim porastom zaraženih u Bosni i Hercegovini, a zabilježeno je čak 46 slučajeva zaraze. Danas, 28. marta, međutim, registrovano je 25 novih slučajeva zaraze, što je gotovo duplo manje.

Istovremeno, danas su u Bosni i Hercegovini preminule dvije osobe od zaraze. Zabilježen je prvi smrtni slučaj u entitetu RS od zaraze. U Federaciji BiH zabilježen je smrtni slučaj čovjeka iz Gruda koji je preminuo u bolnici u Mostaru.

U Sloveniji je, prema podacima ministrarstva zdravlja, 684 zaraženih koronavirusom, što je 52 više u odnosu na dan ranije. U toj je zemlji dosad preminulo devet osoba od Covida-19, a sveukupno je bilo 19.756 testiranja.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije zaraženo je ukupno 659 osoba što je 131 novi slučaj u odnosu na stanje od sinoć. Još dvoje ljudi danas je preminulo. Preminula je žena na Infektivnoj klinici, bila je 8 dana na respratioru i imala probleme sa štitnom žljezdom – rekao je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Ukupan je broj oboljelih u Hrvatskoj do večeras je 657 odnosno 22 više nego jutros. Preminuo je i peti oboljeli slučaj. Riječ je o muškarcu srednjih godina s hipertenzijom - povišenim krvnim pritiskom što je jedna od rizičnih grupa kod ove bolesti.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 82 inficirana slučaja što je nepromijenjen broj u odnosu na jutros. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6 278 osoba.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 88 što je za dva slučaja više nego jučer. Do sada je na Kosovu od virusa korona umrla jedna osoba.

U Sjevernoj Makedoniji danas je registrovana četvrta žrtva korona virusa, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče. Jjutros je preminula pacijentkinja stara 66 godina iz okoline Struge. Broj zaraženih osoba porastao je na 241, odnosno 38 više nego jučer.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...