ČOVIĆEV PORTAL NAPAO DŽUBURA: "Komšićev parlamentarac prešućuje da bošnjačke kompanije financiraju samo bošnjačke bolnice"!

Kako piše HMS, mostarski portal blizak Čovićevom HDZ-u, zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Ahmet Džubur, obrušio se na Vladu HNŽ-a ustvrdivši da se prema Konjicu, koji je pogođen pandemijom koronavirusa, odnosi ignorantski.

  • Društvo

  • 28. Mar. 2020  28. Mar. 2020

  • 1

Mostarski portal piše kako Džubur tvrdi da je razgovarao s Konjičanima koji su, kako kaže, izrazili “nevjericu i ogorčenost  ovakvim ignorantskim odnosom Vlade HNK kojoj je bitnija podrška stanovništvu druge države od pomoći gradu u vlastitom Kantonu koji upravo proživljava možda i najdramatičniju epizodu u svojoj novijoj povijesti”.

-Vrhunac ironije i ignoriranja izuzetno teške situacije s eskalacijom širenja virusa COVID 19 u Konjicu je promptna odluka Vlade HNK u smislu odobravanja i transferiranja pomoći Zagrebu u iznosu koji nadmašuje obećanu minimalnu pomoć ovom sjevernohercegovačkom gradu. Ima li prema patnji stanovnika Zagreba Vlada HNK izraženiju empatiju u odnosu na agoniju Konjičana, rekao je Džubur.

No, Čovićev portal smatra da Džubur nije u pravu, jer je na press konferenciji Štaaba civilne zaštite HNK rečeno da je osiguran dodatni medicinski kadar koji je će biti upućen u Konjic jer je u tom gradu 20 registriranih slučajeva zaraze koronavirusom.

-Međutim, Komšićev parlamentarac (ujedno dekan Agromediteranskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru) koji se dokazao kao “ugledni biznismen” izvlačenjem proračunskog novca preko udruga članova vlastite obitelji, svjesno prešućuje činjenicu kako se bolnica u Konjicu financira iz proračuna HNŽ. Prije par dana, Vlada HNŽ donijela je odluku o dodijeli 84.875,00 KM Općoj bolnici Konjic, piše Čovićevv portal HMS.

Poratal dalje tvrdi da Džubur "svjesno zanemaruje i činjenicu da je kompanija Igman iz Konjica (čiji je većinski vlasnik Vlada FBiH) dodijelila značajne donacije medicinske opreme Općoj bolnici Konjic, Domu zdravlja Jablanica te bolnici “RMC Safet Mujić” koja se nalazi u istočnom Mostaru. Dakle sve donacije išle su u medicinske ustanove koje se nalaze na područjima na kojima su Bošnjaci većina, a nikakva donaciji nije otišla u SKB Mostar. Stvar je skandalozna iz razloga što je direktor te kompanije Džihad Muratbegović, iz koje je i krenula zaraza koronavirusom u Konicu, hospitaliziran na SKB Mostar zbog srednje teških simptoma dok je njegov vozač koji je također bio pozitivan na COVID 19 preminuo u SKB Mostar", piše HMS.

Portal tvrdi da se ovakvom logikom pomoći isključivo bolnicama u većinski bošnjačkim sredinama vodio i BH Telekom koji je dodijelilo po 200.000 KM bolnicama u Goraždu, Bihaću, Travniku, Konjicu i Zenici.

-Vraćajući se na donaciju iz Vlade HNŽ koja je otišla potresom pogođenom Zagrebu, Džubura treba podsjetiti da je upravo Vlada RH u značajnom iznosu financirala obnovu Starog mosta i mostarske Gimnazije u iznosu od 470.000 $ što mu tada nije smetalo, piše HMS.

HMS piše kako je očito da glavni hercegovački operativac Željka Komšića koristi čak i pandemiju koronavirusa da bi skupljao jeftine političke poene te za sve loše što se događa u cijeloj državi optužio političke predstavnike Hrvata.

-On na cijelu situaciju gleda tendenciozno i paušalno, a poteze bošnjačkih kompanija koje pomažu isključivo bošnjačkim područjima očito smatra izrazom patriotizma, smatra HMS pa zaključuje kako Džubura treba podsjetiti da se dokazao kao osoba koja politički želi destabilizirati Hercegovinu.

-Prvo je Mostar nazvao neslužbenom prijestolnicom fašizma da bi u pokušaju diskreditacije mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića zbog deponije Uborak Prag smjestio u Slovačku. Također, bio je vođa prosvjeda kojim se željela zaustaviti izgradnja autoceste na Koridoru Vc kroz južna mostarska naselja s ciljem da taj dio Hercegovine ostane “slijepo crijevo” što se tiče prometne povezanosti na europske cestovne koridore, stoji na kraju pogromaškog teksta HMS.. na koji će, potpuno je izvjesno, reagirati Ahmet Džubur. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...