OD INFARKTA DO LITIJA: Vučićeva jedinica za medijski odstrel i u jeku koronavirusa "gazi" po Milu Đukanoviću; ove naslove treba smisliti...

Cijeli svijet posljednjih mjeseci bije bitku sa pandemijom koronovurisa. Broj oboljelih i umrlih, u svijetu i regionu iz dana u dan raste. I dok skoro sve države pokušavaju da što prije pronađu načine kako da zaustave širenje ove pošasti, srbijanskim tabloidima, to nisu udarne vijesti. Redakcije tih medija su kao i prije pojave COVID-a 19, opsjednute Crnom Gorom i njenim predsjednikom Milom Đukanovićem

  • Regija

  • 29. Mar. 2020  29. Mar. 2020

  • 3

U posljednjih mjesec dana objavili su nebrojeno lažnih tekstova o Crnoj Gori i Đukanoviću.

Na naslovnicama tabloida Alo, Kurir, Informer, Pravda, Esspreso, Nacional, Vesti… našli su se naslovi: “Milo beži iz Crne Gore!”; “Pod plaštom borbe protiv koronavirusa: Crnogorska vlast zabranjuje litije?”, “Milo hoće koronom da ugasi litije”...

Nako što je prekjuče Đukanović obišao Klinički centar Crne Gore gdje se upoznao sa stanjem u toj najvećoj zdravstvenoj instituciji Crne Gore i spremnošču zdravstvenog sistema da se odupre epidemiji koronavirusa, ponovi su srpski tabloidi svojim čitaocima, pozivajući se na anonimne izvore i saznanja iz Podgorice, “otkrili” zašto je on u stvari bio u KCCG.

Online izdanja spomenutih tablodida objavili su više lažnih tekstova pod naslovima: “Porodična drama: Milov brat imao infarkt?”, “Saznajemo Milo sa suprugom danima obilazi kliniku u Podgorici, evo šta tamo radi”, “Milov rođeni brat imao težak infarkt!Velika drama u Podgorici Đukanović”, “PREVARA ZA PREVAROM: Crna Gora se izgubila u paklu smrtonosnog virusa korona!Tim doktora mora javno da kaže na šta ih tera diktator Milo”; “Milov brat imao težak srčani udar”, “Acu Đukanoviću ugrađen stent! Neviđena drama u porodici predsednika Crne Gore”.

Alo između istalog piše: “Đukanović vitaminskim koktelima udara na Kovid 19! Prvi čovek Crne Gore Milo Đukanović, kako saznajemo od izvora iz Podgorice, odlučio je da na svaka tri do četiri dana primi po jednu dozu vitamisnkog koktela kroz infuziju. On sa suprugom Lidijom ovih dana redovno odlazi do jedne podgoričke klinike gde zajedno jačaju imunitet.”

I opet Alo saznaje: “Đukanović imao infarkt-nije mogao u inostranstvo zbog pandemije korone”. Kad je objavljeno da je nakon kraće zabrane izvoza osnovnih životnih namirnica Srbija počela brašno da izvozi u Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju, protal Pravda je plasirao tekst pod skandaloznim naslovom “Srbija treba Milu poslati mišomor, a ne brašno”! Nevjerovatno je da ni globalna situacija sa koronavirusom, ni sve teža situacija u regionu, nisu zaustavile srpske medije u širenju lažnih vijesti i demonstraciju mržnje prema Crnoj Gori i Đukanoviću. 

(CdM)      

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...