U TUZLI JOŠ 9 SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM: Sada ima ukupno...

Tokom noći u Zavodu za mikrobiologiju UKC-a Tuzla 46 osoba je testirano je na korona virus; virusna infekcija COVID-19 potvrđena je kod devet osoba

  • Vijesti

  • 29. Mar. 2020  29. Mar. 2020

  • 0

Pet njih se povezuje sa prvim slučajem medicinske sestre iz zdravstvene ustanove "Medical Institute Bayer" Tuzla, prenosi Tuzlanski.ba

Na području Tuzlanskog kantona za sada ima ukupno 18 zaraženih korona virusom. Devet osoba kod kojih je ranije potvrđen virus hospitalizirani su u izolatorij Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla u Slavinovićima. Kod tri osobe su ustanovljeni nešto teži simptomi dok ostali imaju lakšku kliničku sliku. Nakon epidemiološke obrade bit će poznato hoće li i svi novozaraženi biti smješteni u izolatorij Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla.

Portal Tuzlanski.ba podsjeća da je Kantonalni štab civilne zaštite donio Naredbu kojom se naređuje direktoru "Medical Institute Bayer" Tuzla da za potrebe Kantonalnog štaba civilne zaštite stavi na raspolaganje resurse koji su potrebni za prevenciju i sprečavanje širenja bolesti koje izaziva korona virus (COVID-19). 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...