PODACI IZ SVIH KANTONA U FBiH: U Sarajevu četiri nova slučaja zaraze korona virusom, najveći broj zaraženih u...

Prema podacima koje je danas objavio Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, ukupno je na korona virus u ovom entitetu testirano 858 osoba

  • Hronika

  • 29. Mar. 2020  29. Mar. 2020

  • 0

Najviše je testiranih u Tuzlanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu. U oba kantona po 257 osoba. U TK-a je danas zabilježeno devet novih slučajeva, pa ukupan broj zaraženih je 18, prenosi N1.

U HNK-u je danas potvrđeno 11 novih slučajeva, čime broj pozitivnih na korona virus iznosi 44. Podsjetimo, u HNK-u su dvije osobe ranije preminule.

Kantonu Sarajevo testirano je 112 osoba, od čega je 17 pozitivno i jedno preminulo. U ovom kantonu danas su zabilježena i četiri nova slučaja. 

Bosansko-podrinjski kanton testirao je 51 osobu, a šestero ih je pozitivno. Danas je zabilježen jedan novi slučaj.

Zeničko-dobojskom kantonu ukupno je 46 osoba testirano, a danas su potvrđena i dva nova slučaja. Ukupno pozitivnih u ovom kantonu je 10.

Broj testiranih osoba u Zapadno-hercegovačkom kantonu je38, a rezultati su pokazali da je 18 pozitivnih. Danas je potvrđen i jedan novi slučaj.

Unsko-sanskom kantonu testiranih je 37, od čega je ukupan broj pozitivnih slučajeva osam. U ovom kantonu i dvije osobe su preminule.

Srednjo-bosanski kanton testirao je 34 osobe, a pozitivna je jedna osoba.

Pozitivnih slučajeva nema u Kantonu 10, a testirali su 17 osoba.

Najmanje testiranih je u Posavskom kantonu - tek šestero, a pozitivan je jedan slučaj.

Kada se brojke saberu, ukupan broj zaraženih u Federaciji je 123. Nažalost, pet osoba nije izdržalo bolest i preminulo je. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...