NOVE MJERE: Zabranjeno okupljanje više od 20 osoba u Sarajevu

U Kantonu Sarajevo donesena je naredba kojom se zabranjuju sva okupljanja, javna i privatna, u kojima učestvuje više od 20 osoba, prenosi Klix.

  • Društvo

  • 29. Mar. 2020  29. Mar. 2020

  • 0

Kako je objašnjeno, Vlada Kantona je donijela odluku kako bi se što bolje borilo s epidemijom virusa korona, a okupljanja u kojima ima 20 ili manje od 20 osoba moraju biti organizovana u skladu sa poštivanjem mjera opreza poput distance, korištenja maski i rukavica.

Ovu novu informaciju za građane potvrdila je komandant Štaba civilne zaštite i ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Nihada Glamoč.

Sad se nameće pitanje kako će se održati okupljanja predstavnika zakonodavne vlasti. Naime, vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BIH zakazana je za utorak, 31. marta u Domu mladih.

S obzirom na odluku Štaba civilne zaštite, a koja se odnosi na sve građane na teritoriji Kantona Sarajevo, sjednica neće moći biti održana. Doduše, bar ne na teritoriji KS.

Takođe, Glamoč je apelovana na poštovanje svih naredbi, uključujući i odluku o zabrani ograničenja kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina. Ona je dodala da Štab civilne zaštite zajedno sa drugim institucijama kao što je Crveni krst daje sve od sebe da olakša život starijih osoba.

(Klix/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...