BROJ MRTVIH U SRBIJI DRAMATIČNO RASTE: Još tri žrtve korona virusa, značajno povećan i broj oboljelih...

Doktorka Darija Kisić Tepavčević objavila je najnovije podatke oko koronavirusa u Srbiji do 29. marta u 15 sati. Registrovano je ukupno 741 oboljelih od Covida 19.

  • Regija

  • 29. Mar. 2020  

  • 1

Od posljednjeg presjeka u Srbije su od korona virusa preminule još tri osobe, rekla je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom epidemije korona virusa doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Osim muškarca iz Kikinde, koji je preminuo u KC Vojvodine,, evidentirane su još dvije žrtve virusa.

Riječ je o dvije žene koje su bile smještene u bolnici “Dragiša Mišović” u Beogradu.

– Od posljednjeg izveštaja, testirano je 376 osoba, od kojih je 82 pozitivno, 274 negativno. Od posljednjeg izvještavanja desila su se još tri smrtna ishoda. KC Novi sad, muškarac 58. godište, u DKBC “Dragiša Mišović” preminule su dvije žene, 38. i 34. godište, sa pridruženim hroničnim oboljenjima. Na respriartoru je 55 osoba, 10 na Infektivnoj, 3 u Nišu, 4, KC Vojvodina, 7, KC Kragujevac, 7 na Pulmologiji, 10 KC Niš – rekla je Darija Kisić Tepavčević.

– Ključ jeste u nama i moramo svi da ozbiljno shvatimo koliko svaki pojedinac ima ogromnu ulogu u zaustavljanju dalje širenje infekcije – dodala je ona.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...