CRNI REKORD ŠPANIJE: Tokom posljednjih 48 sati umrlo skoro 1.700 osoba!

U protekla 24 sata u Španiji je od korona virusa umrlo 838 osoba, a dan ranije 832 osobe.

  • Svijet

  • 29. Mar. 2020  29. Mar. 2020

  • 0

Tako je ukupan broj preminulih od COVID-19 povećan na 6.528, objavilo je Ministarstvo zdravstva te zemlje.

To je najveći dnevni porast smrtnih slučajeva do sada. Povećan je i broj novozaraženih u odnosu na prethodni dan, pa je do sada ukupno potvrđeno 78.797 slučajeva oboljenja COVID-19. Registirano je 6.549 novih slučajeva u jednom danu. U Španiji se na odjeljenjima intenzivne njege nalazi gotovo 5.000 ljudi. Iz resornog ministarstva su istakli da se preko 14.000 ljudi oporavilo.

Španija je druga najteže pogođena zemlja pandemijom koronavirusa po broju smrtnih slučajeva, poslije Italije u kojoj je preminulo više od 10.000 ljudi.

Premijer Pedro Sančez sinoć je saopćio da će svi radnici koji ne obavljaju suštinski važne poslove ostati kod kuće naredne dvije sedmice. 

Sindikati su pozdravili ovu mjeru, dok su poslovne grupe i udruženja poslodavaca saopćili da su saglasni sa novim mjerama, ali su upozorili da će to stvoriti ogroman pritisak na privredu, posebno industriju. Oni su naveli da će dublja ekonomska kriza izazvati socijalnu krizu.

Vlada je tek 14. marta zatvorila škole, barove, restorane i sve prodavnice, osim prehrambenih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...