ZVIZDIĆ UPUTIO PRIJEDLOG ZAKONA: Rok za podnošenje prijave za plaćanje PDV-a pomjera sa 10-og do...

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je danas u parlamentarnu proceduru, na razmatranje po hitnom postupku, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o PDV-u, kojim se omogućava donošenje privremene odluke kojom se rok za podnošenje prijave za plaćanje PDV-a pomjera sa 10-og u mjesecu do posljednjeg radnog dana u mjesecu.

  • Politika

  • 30. Mar. 2020  30. Mar. 2020

  • 0

- Ovakva odluka može važiti za period do 90 dana, uz mogućnost da je Vijeće ministara BiH može produžiti za još devedeset dana - naveo je Zvizdić u saopćenju za javnost.

Pojasnio je da bi usvajanjem te dopune Zakona o PDV-u bila ispunjena jedna od ključnih mjera koju od početka pandemije koronavirusa od državnog nivoa, odnosno od Vijeća ministara BiH, traži realni sektor i ukupna poslovna zajednica, a koja bi značajno pomogla u saniranju ekonomskih problema i zastoja privrednih djelatnosti izazvanih štetnim djelovanjem pandemije koronavirusa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...