DRAMATIČNO U ŠPANIJI: Prestigli su Kinu po broju zaraženih, a danas je umrlo...

Špansko Ministarstvo zdravstva u ponedjeljak je objavilo da trenutno imaju 85.195 osoba pozitivnih na koronavirus te da je od posljedica zaraze umrlo 7.340 osoba. Također, u intenzivnoj njezi nalazi se 5.231 pacijent, a 16.780 je izliječeno.

  • Svijet

  • 30. Mar. 2020  

  • 0

U odnosu na nedjelju, Španija je zabilježila 6.398 novih slučajeva zaraze i 812 novih smrtnih slučajeva. Također, broj pacijenata u intenzivnoj njezi povećao se za 324, a broj izliječenih povećao se za 2.071.

Španjolska je po broju zaraženih sada prestigla i Kinu, te se smjestila na treće mjesto iza SAD-a i Italije.

Među žrtvama koronavirusa našla se i daleka rođakinja španjolskog kralja Filipa, princeza María Teresa od Bourbon-Parme, piše CNN. Tužnu vijest potvrdio je njezin brat prince Sixto Enrique. Princeza je preminula u četvrtak u Parizu, a imala je 86 godina. Sahranjena je u petak u Madridu. CNN dodaje da je ona prva pripadnica neke kraljevske obitelji koja je preminula od posljedica zaraze koronavirusom.

(Jutarnji list / SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...