POGLEDAJTE ČEGA SU SE DOSJETILI: Policajci na konjima u Banjoj Luci prepadaju građane

Policajci na konjima danas su u parku Mladen Stojanović u Banjaluci upozoravali građane, koji su bili u većim grupama, da se raziđu zbog restrikcija koje su uvedene nakon širenja virusa korona.

  • Društvo

  • 30. Mar. 2020  30. Mar. 2020

  • 3

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao da je Grad Banjaluka zatražio pomoć Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi se spriječilo javno okupljanje građana na izletištima i u parkovima.

“I pored sugestija koje smo upućivali i dalje je vidljiv veliki broj građana na izletištima. Zdravstveni radnici kažu da je zdravije prošetati vani, ali to ne znači da treba da se prave žurke, roštiljanja i slično. Nismo ništa napravili ako imamo 1.000 ljudi u parku Mladen Stojanović, koji mogu da zaraze jedni druge i onda da to prenesu dalje svojim ukućanima, komšijama i prijateljima. To želimo da izbjegnemo i zato je prevencija veoma važna. Neodgovorno je ponašanje ako se nastave okupljanja na tradicionalnim izletištima”,  rekao je on.

(RTRS/SB)

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...