DOSTA IM JE VIŠE: Fiat želi da obnovi proizvodnju u Italiji od naredne nedjelje

Fiat Chrysler (FCA) želi da nastavi proizvodnju automobila u tri fabrike u Italiji od naredne nedjelje ako dobije "zeleno svjetlo" od vlade, izjavio je danas predstavnik sindikata.

  • Regija

  • 30. Mar. 2020  

  • 0

FCA je prošle nedjelje obaveijstio sindikate da će, ako im vlada da odobrenje za pokretanje pogona, kompanija biti spremna da obnovi dio svoje proizvodnje 6. aprila, rekao je Ðanluka Fiko, predstavnik sindikata metalskih radnika UILM, prenosi Rojters.

Ranije ovog mjeseca, Italija je zabranila putovanje unutar zemlje i naredila zamrzavanje svih poslovnih aktivnosti za koje se smatra da nisu esencijalne do 3. aprila, uključujući i aktivnost automobilske industrije, kako bi suzbile širenje virusa korona.

Lokacije na kojima bi FCA eventualno obnovio proizvodnju su: Melfi, na jugu Italije, gdje ima liniju za sklapanje Džipa Kompas, zatim Altesa u centralnoj Italiji, gdje proizvodi laka komercijalna vozila, i konačno Torino gdje se u fabrici Mirafjori obavljaju pripremne operacije za novi elektrčni model 500, naveo je predstavnik Sindikata.

Portparol FCA je potvrdio da je za sada plan da se ove tri linije obnove sljedeće nedjelje, ali je Fiko naveo da se ne zna da li će vlada dati dozvolu za to i da on smatra da je vjerovatnije da će Rim produžiti zabranu.

(Tanjug/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...