NOVI PORAZ RUSIJE NA BALKANU: Podignuta zastava Sjeverne Makedonije ispred sjedišta NATO-a

Na svečanoj ceremoniji ispred sjedišta NATO-a u Briselu na jarbol je podignuta zastava Sjeverne Makedonije i kod još dvije komande – u belgijskom gradu Monsu i Norfolku u američkoj saveznoj državi Virginiji.

  • Regija

  • 30. Mar. 2020  30. Mar. 2020

  • 1

Sjeverna Makedonija 27. marta zvanično je postala 30. članica NATO saveza pošto je instrument o njenom članstvu u Alijansi deponovan u američkom State Departmentu.

Članice NATO-a potpisale su protokol o prijemu Sjeverne Makedonije u februaru 2019. godine, nakon čega su parlamenti svih 29 zemalja ratifikovali odluku o njenom članstvu.

Podizanju zastave na jarbol u Briselu prisustvovali su generalni sekretar Alijanse Јens Stoltenberg, predsjedavajući Vojnog komiteta Alijanse maršal Stuart Peach kao i Zoran Todorov, šef Stalne misije NATO-a u Sjevernoj Makedoniji.

Makedonska zastava takođe je podignuta ispred Savezničke operativne komande u Monsu u Belgiji i Savezničke komande u Norfolku u Virginiji.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...