PANDEMIJA KORONAVIRUSA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Raste broj preminulih od zaraze (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini večeras do 20.00 sati iznosi 358

  • Regija

  • 30. Mar. 2020  

  • 1

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom do danas je zaraženo 3.159 osoba, što je 151 osoba više nego danas u 12.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu preminula 51 osoba.

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini večeras do 20.00 sati iznosi 358 što je 4 slučaja više nego danas u 12.00 sati. U međuvremenu, preminule su još dvije osobe, čime se broj preminulih popeo na 9. Prvo zaraženi u Mostaru, muškarac koji se vratio iz Italije, preminuo je u bolnici. U Tuzli je danas preminula ženska osoba kojoj je bila potvrđena zaraza koronavirusom.

Slovenija večeras bilježi 756 slučajeva zaraze što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od danas u 12.00 sati. Ukupno je u Sloveniji do sada preminulo 11 osoba.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, ukupno je zaraženo 785 ljudi, što je za 44 slučaja više nego sinoć. U Srbiji je ukupno preminulo 16 osoba.

Ukupan je broj oboljelih u Hrvatskoj do večeras iznosi 790 što je 77 slučajeva više nego sinoć, navodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Broj umrlih i dalje je 6.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 91 slučajeva zaraze što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od danas u 12.00 sati. Do sada je zabilježen jedan smrtni slučaj. Novim privremenim merama Nacionalnog koordinacionog tela za zaštitu građana od korona virusa zabranjen je izlazak iz domova od 19 do 5 sati ujutro od ponedeljka do petka. Vikendom će mera važiti od subote od 13 do ponedeljka do 5 sati ujutro, prenose "Vijesti".

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 94, što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Do sada je preminula jedna osoba.

Sjeverna Makedonija potvrdila je još jednog preminulog. Nova Makedonija piše da je preminuo 79-godišnji pacijent iz Debra koji je bio hospitaliziran na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju. U Sjevernoj Makedoniji trenutno je 285 oboljelih od koronavirusa, odnosno 26 slučajeva više nego danas u 12.00 sati.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...