POGLED IZ ZRAKA: Sjajan pilot s "ruksakom za letenje" postavio novi rekord u Dubaiju (VIDEO)

Vince Reffet letio je na 1.800 metara iznad Dubaija

  • Šareni svijet

  • 30. Mar. 2020  30. Mar. 2020

  • 0

Svaki put kad gledamo pilote koji upravljaju jetpackom (ruksak za letenje) ostanemo bez daha. Neobične letjelice i njihovi piloti uistinu podsjećaju na filmske super-heroje.

Vince Reffet poletio je sa tla i dosegao visinu od 1800 metara, nakon čega se padobranom spustio u Dubai. Ističemo kako je Reffet poletio sa tla jer je to prvi put da pilot takve letjelice nije krenuo sa povišene platforme. Reffet je postigao brzinu od 241 kilometra na sat prije nego se uspeo na visinu od 1800 metara. On i njegov tim koji se zove Jetman nadaju se kako će uskoro svladati sigurno slijetanje bez padobrana. Pogledajte...

(Tportal)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...