PREMIJER ZDK OŠTRO UZVRATIO GRADONAČELNICI VISOKOG: "Umjesto da prvo počisti u svom dvorištu i..."

"Tešku krizu u društvu izazvanu pandemijom koronavirusa, pojedini političari vješto koriste na najgori mogući način kako bi odstrijelili svoje protivnike i ubrali pokoji politički poen uoči oktobarskih lokalnih izbora", smatra premijer ZDK Mirza Ganić...

  • Politika

  • 30. Mar. 2020  30. Mar. 2020

  • 2

Dodaje da je eklatantan primjer "nezavisna" gradonačelnica Visokog Amra Babić, koja intenzivno "udara" na kantonalnu Vladu i SDA prodajući isprepadanom narodu jeftini populizam.

"Umjesto da prvo počisti u svom dvorištu i odgovori zašto je sve javne resurse u Visokom prisvojila i stavila u funkciju vlastite 'ljubičaste' političke opcije, a svima ostalima uskratila pravo na opstanak, gradonačelnica Babić, poput njenog političkog brata iz Zenice Fuada Kasumovića, na sva zvona traži ukidanje finansiranja političkih stranaka, iako vjerovatno, kao SDA-ova bivša kantonalna ministrica finansija, zna da Vlada samo sprovodi zakone koji su doneseni u kantonalnom parlamentu. Mogla je visočka gradonačelnica to tražiti i od parlamentarne većine koju su nakratko, nakon Općih izbora 2018. bili okupili 'BH Blok' i Kasumović, ali joj u to vrijeme to nije padalo napamet", navodi Ganić.

Dodaje da se uostalom, odlukom Vlade, mjesečno iznos od 33.333 KM raspodjeljuje svim političkim strankama u Skupštini - pa eto prilike da se i stranke vladajuće koalicije i opozicije odreknu novca, ako dođe do isplate.    

"Dok se cijeli Zeničko-dobojski kanton bori za zdravlje ljudi i svako radno mjesto, Babić iskorištava ovo teško stanje i huška ljude protiv svoje vlasti, demokratije i države. Istovremeno se ponaša kao kakav diktator, troši narodne pare na skupe koncerte, zapošljava rodbinu i prijatelje, vrši sumnjive javne nabavke, kupuje skupe automobile te podiže cijenu komunalija, posebno cijenu vode, čime građanima još više otežava ionako tešku svakodnevicu. U ovom teškom vremenu građanima šalje plave kovertu gdje pokušava oteti od građana njihov novac, a na osnovu neustavnih odluka", kaže Ganić i dodaje:

"Mora prestati s tim, jer će na kraju snositi odgovornost za smutnju koju sije, a takvo ponašanje sigurno će doći na naplatu u oktobru."

Smatra da njeni dosadašnji potezi i sporazumi koje je postizala na štetu Visokog i Bosne i Hercegovine sa partnerima koji veličaju ratne zločince i negiraju genocid, pokazuju da joj sve može stati u obraz.

"Gradonačelnica mora da se urazumi i konačno počne raditi svoj posao, ne bi li barem malo popravila greške koje je napravila, posebno u Domu zdravlja Visoko gdje je nepromišljenim potezima i postavljanjem na rukovodna mjesta nestručnih, ali njoj bliskih ljudi, ugrozila sistem zdravstvene zaštite u ovom gradu", navodi Ganić i zaključuje:

"Svakako ostaje nam da sačekamo da sve ovo bude juče, pa da prekontrolišemo nabavke u Visokom, od koga je sve nabavljano i po kojim cijenama, s posebnim osvrtom na JKP Visoko i JU Dom zdravlja Visoko, kao i da sagledamo realne aktivnosti u Visokom od kojih su građani imali koristi, a ne politička kampanja gradonačelnice!?"

(Vijesti.ba)    

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...