VUČIĆ VAN SEBE: Uvodi "KINESKI REŽIM", građani ne mogu da vjeruju...

Ne bi postojala mogućnost odlaska u prodavnicu, već bi vojska, policija i volonteri donosili lijekove i osnovne neophodne namirnice građanima, bez ikakve mogućnosti da naručuju stvari koje im nisu potrebne.

  • Regija

  • 30. Mar. 2020  

  • 1

Policijski čas od 24 sata, ukoliko bi bio donijet na teritoriji Srbije, stupio bi na snagu već do kraja ove nedjelje i to bi podrazumevijalo da niko ne bi mogao da izlazi napolje, osim onih s radnim nalozima.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju  je najavio mogućnost uvođenja policijskog časa od 24 sata ako građani ne prestanu da bez potrebe izlaze iz kuća.

Još se čeka procjena epidemiologa o stanju u zemlji i rastu broja oboljelih kako bi moglo da se odluči da li će se uvesti ova rigorozna mera zabrane kretanja tokom cijelog dana. Ukoliko bude potrebno, to će biti sprovedeno narednih dana, najverovatnije do kraja nedelje. U praksi, to bi značilo da građani ne bi uopšte mogli da napuštaju svoje domove.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić navodi da će odluka o eventualnom uvođenju zabrane kretanja od 24 sata zavisiti samo od ponašanja Beograđana.

To bi podrazumjevalo da napolje smiju samo ljudi s radnim nalogom, dok bi ostali živjeli u režimu u kome su sada stariji od 65 godina. Ne bi postojala mogućnost odlaska u prodavnicu, već bi vojska, policija i volonteri donosili lijekove i osnovne neophodne namirnice građanima, bez ikakve mogućnosti da naručuju stvari koje im nisu potrebne.

  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...