DŽAFEROVIĆ ZAHVALIO EVROPSKOM KOMESARU ZA PROŠIRENJE: „Pozdravljam odluku Evropske unije, ovo će nam omogućiti da brže..."

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović pozdravio je odluku Evropske unije za pomoć Bosni i Hercegovini u iznosi od 80,5 miliona eura namjenjenoj za zdravstveni sektor i podršku ekonomiji

  • Politika

  • 31. Mar. 2020  

  • 0

-Osim ove pomoći, posebno je značajno da će Evropska unija omogućiti Bosni i Hercegovini da pristupi Sporazumu o zajedničkoj nabavci medicinske opreme potebne za borbu protiv korona virusa. To će nam omogućiti da brže i lakše, zajedno sa članicama EU, nabavimo respiratore i drugu medicinsku opremu - kazao je Džaferović za Fenu.

On se posebno zahvalio evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varhelyiju, s kojim je na ovu temu telefonom razgovarao prošle sedmice.

-Jedna od tema mog prošlosedmičnog razgovora sa komesarom Varhelyijem bila je upravo omogućavanje Bosni i Hercegovini da zajedno sa zemljama EU učestvuje u nabavci respiratora. Zaista sam obradovan informacijom da je EU odlučila da i na ovakav način pomogne BiH - istaknuo je Džaferović.

Predsjedavajući Predsjedništva naglasio je da od nadležnih institucija BiH očekuje da hitno reagiraju i ispoštuju ubrzanu proceduru za pristupanje ovom sporazumu sa EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...