POZNATI ŠPANAC OPOMINJE: "Ako je mene virus 'pokosio', zamislite šta može običnoj osobi"

Alfonso Reyes, predsjednik Asocijacije profesionalnih košarkaša Španije, po prvi put se obratio javnosti od kada je testiran na virus Covid-19

  • Show

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Reyesu je sredinom marta potvrđeno da ima koronavirus i kaže da se sada mnogo bolje osjeća.

"Taj zvjerski mamurluk, koji mi nije dao da spavam i mislim, stavio mi je mozak na hiljadu obrtaja", rekao je Reyes za "Marcu" i dodao: "Nisam imao simptome danima. Nemam groznicu, samo tragove kašlja, što je znak da sam u procesu ozdravljenja. Poslije toga ću morati da budem još 14 dana u karantinu kako bi virus potpuno nestao."

Predsjednik Asocijacije profesionalnih košarkaša Španije jedna je od prvih javnih ličnosti u Španiji zaražena koronavirusom.

"Kada je u pitanju zdravlje, ovo me je uplašilo života. I ne sjećam se da sam ikada imao prehladu. Prije dve godine sam imao groznicu, ali to je trajalo dan. Sada sam bolje, ali da sam bio bolestan 16 dana, od čega sam 12 imao temperaturu, to nikada nisam imao", kazao je i nastavio: "Imao sam problem s leđima, ali sam znao da ću se oporaviti. Ovdje nisam mogao da budem 100 posto siguran da ću se izliječiti."

Alfonso Reyes ističe da ovo nije običan virus. "Ovaj virus ne napada samo odrasle. Ako je mene, koji sam u dobroj fizičkoj spremi, 'pokosio', zamislite šta može da uradi običnoj osobi ili nekome ko ima problema."

Španija je jedna od najugroženijih zemalja na svijetu, zaraženo je oko 88 hiljada ljudi, dok je preminulo više od 7.700.

(SB/B92)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...