CRNA GORA PREŠLA BROJKU OD STOTINU ZARAŽENIH: Pod nadzorom je 6.262 osoba; Danas je testirana 51 osoba, a pozitivno...

Od jutros je u Crnoj Gori testiran 51 pacijent, od toga su četiri pozitivna na koronavirus pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom porastao na 109.

  • Regija

  • 31. Mar. 2020  

  • 0

- Novooboljeli su registrovani u Podgorici, Ulcinju i Tivtu. Četvrti oboljeli je pacijentkinja iz Bara koja trenutno boravi u Bijelom Polju. Iako inicijalna epidemiološka istraživanja ukazuju da je do izlaganja virusu došlo u Baru ona će se trenutno voditi kao oboljeli iz Bijelog Polja - saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 6.262 osoba.

Direktor Kliničkog centra Jevto Eraković je na press konferenciji rekao da se u toj zdravstvenoj ustanovi na liječenju nalazi 16 pacijenata koji su zaraženi koronavirusom.

Od toga 12 pacijenata je na Infektivnom odjeljenju i stabilnog su stanja.

Ostala četiri pacijenta su na intezivnoj njezi, od toga jedan je na respiratoru i životno je ugrožen, dok su ostala tri stabilnog stanja.

(Pobjeda.me / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...