PANDEMIJA KORONAVIRUSA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Naglo porastao broj mrtvih u Srbiji (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini večeras iznosi 409 odnosno

  • Regija

  • 31. Mar. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom do danas su zaražene 3.522 osobe, što je za 287 osoba više nego danas u 12.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu preminulo 57 osoba.

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini večeras iznosi 409 odnosno 1 više slučaj nego danas u 12.00 sati. U međuvremenu preminule su još dvije osobe zaražene koronavirusom, tako da se ukupan broj preminulih u BiH popeo na 12.

Broj zaraženih u Sloveniji večeras iznosi 802 što je 46 više nego sinoć. Glasnogovornik slovenske vlade za pandemiju koronavirusa Jelko Kacin potvrdio je da su preminule još 3 osobe čime se broj umrlih u Sloveniji povećao na 15.

Danas je umrlo još sedam osoba, što je najgori dan za Srbiju od početka pandemije koronavirusa. Ukupan broj umrlih sada iznosi 23. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije do večeras je registovano ukupno 900 zaraženih, odnosno 115 više slučajeva nego jučer.

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata oboljelo 77 novih osoba, isto kao i prethodni dan. Ukupno je 867 oboljelih, na respiratoru 32 bolesnika, a preminulih je i dalje šest

U Crnoj Gori je od početka epidemije koronavirusa oboljelo 109 osoba, što je četiri više slučaja nego danas u 12.00 sati. Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 6375 osoba. Do sada je zabilježen jedan smrtni slučaj.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 106 što je nepromijenjen u odnosu na danas. Do sada je preminula jedna osoba.

U Sjevernoj Makedoniji su umrla još dva oboljela od koronavirusa, pa je ukupan broj umrlih od te zaraze porastao na 9, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. U Sjevernoj Makedoniji su u posljednja 24 sata potvrđena 44 nova slučaja koronavirusa, tako da je do sada dijagnostikovano ukupno 329 oboljelih od COVID-19, navodi se u saopštenju.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...